нова улица
нова улица / netinfo
Започна изграждането на новата улица „Петкана Захариева“  в старозагорския кв. „Железник“.

„Над 10 души от квартала дойдоха в приемния ми ден, за да настояват. Както виждате тук улица няма, а утъпкан черен път, който ще се превърне в хубава улица“, каза кметът Живко Тодоров. „Искам да благодаря на строителната дирекция, която веднага се отзова, направиха се сметки направи се проект, трябваше и време, знаете че планът за „Железник“ дълго беше чакан“, припомни той. 

нова улица
netinfo


Зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов, съобщи че улицата ще бъде дълга 210 м., с 12 м широчина, трототари по 2,50м, с 30-40 см. подосновни пластове и 2 пласта асфалт, с осветление. По думите му, улицата ще бъде готова до Нова година и ще създаде по-нормални условия за живот на хората от квартала.

В кв. „Железник“, след обновлението по завършения европейски проект, са реновирани 11 междублокови пространства, ремонтира се изцяло училище „Железник“, което ще бъде завършено до края на годината, обновена е детската градина, към която се изграждат блокове за още две групи, асфалтирани са улиците, направени са нови градинки. Улицата ще свърже местното училище и детска градина с ул.“Иван К. Вазов“ и училище „Железник“.