Делегация от община Казанлък на международен форум  в Толияти
Делегация от община Казанлък на международен форум в Толияти / Община Казанлък

Кметът на общината Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов и заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост Петър Косев заминаха за побратимения на Казанлък град Толияти, Русия.

Официалната визита е по покана на кмета на града Сергей Андреев, който бе на посещение в града на розите по време на Празниците в Долината на тракийските царе в края на м. август т.г. Делегацията от Казанлък, водена от кмета Галина Стоянова, ще участва в първия международен форум „Толияти - град на бъдещето".

Домакините са организирали наситена делова програма на своите гости от България. Сред по-важните събития, в които се включва казанлъшката делегация, е участие в информационната конференция „Реализация на инвестиционни проекти. Перспективи и нови проекти" и в специалната презентация на кмета на града на тема „Град, открит за всеки - стратегии за развитието на градското общество и привличане на инвестиции", които се провеждат в рамките на форума „Толияти - град на бъдещето". Предвидена е среща с председателя на Градската Дума Александър Денисов, срещи с общински съветници, с директори на департаменти и управления по образование, спорт, култура, социални дейности, външноикономически връзки и международна дейност, срещи с директори на музеи в града. Предвидени са посещения в ОАО „АВТОВАЗ" „Лада Калина" и в техническия музей към автомобилното предприятие, в училища, в Спасо-Преображенский събор и концерт на филхармонията на Толияти.