Деца от социалните домове ще спортуват безплатно през ваканциите
Деца от социалните домове ще спортуват безплатно през ваканциите / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора осигурява спортната база за реализацията на проект по програмата към Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното им време". Основната идея на проекта е да се осигури достъп до спортната зала и включването в организирани безплатни спортни занимания по гимнастика на деца в неравностойно положение от социалните домове в града. Организирани са една група деца от Малки групови домове и две групи деца от Дом за деца лишени от родителска грижа "Българка".

С подкрепата на кмета Живко Тодоров Спортен клуб „Спортна гимнастика" стартира проекта с ежедневни занимания през пролетната ваканция на учениците. Той ще продължи и по време на лятната ваканция до 20 юли. Спортните занимания ще се провеждат в гимнастическата зала на стадион" Берое".

Целта на проекта е приобщаването на децата в риск към организирани и системни тренировъчни и спортно-състезателни занимания, с цел подобряване на тяхното здраве, телодържание, двигателна култура, физическа и психическа дееспособност и социална интеграция и създаване на интерес и любов към спорта и спортните занимания, съобщи Ирина Руняшка от СК „Спортна гимнастика".