Черешов екшън завърши с арест на двама старозагорци и румънец
Черешов екшън завърши с арест на двама старозагорци и румънец / DarikNews.bg, архив

Тази нощ на проход „Република" при автопатрул на група „Престъпления по пътищата" при ОДМВР - Стара Загора спира камион „Фолксваген", управляван от 21-годишен румънски гражданин. С автомобила се придвижвал и втори румънски граждани на 36 години. Чужденците заявили на полицаите, че следобед закупили три тона череши от казанлъшка фирма, след което ги натоварили в камиона и отпътували в посока Русе. На около 4-5 км след Казанлък л.а. „Фолксваген Туарег" ги застигнал, препречил им пътя и ги принудил да спрат. От колата излязъл мъж, който ударил в главата 36-годишния румънец, след което казал на водача да кара след него. Автомобилите се отправили в посока Стара Загора и след пристигането им в града двамата румънци са отведени в апартамент, където останали около 2-3 часа.

Междувременно, непознати за тях лица, претоварили черешите на друг микробус и отпътували в неизвестна посока. След като били освободени румънските граждани потеглили в посока Пловдив и подали сигнал на тел. 112 за случилото се. Върнали се в посока Русе, като по пътя спрели при полицейския патрул на група „Престъпления по пътищата" като сигнализирали за случилото се.

В резултат на бързите реакция на полицейските служители на ОДМВР - Стара Загора малко преди полунощ в района на комплекс „Райски кът" в проход „Република", са спрени посочените от потърпевшите чужденци „Фолксваген Туарег" и микробус.

Установено е, че водач на „Фолксваген"-а е 32-годишен мъж, негови спътници са двама старозагорци-на 23 и на 30 години, а микробусът с натоварените череши бил управляван от 32-годишен румънец.

Двамата старозагорци и чужденецът са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.