/ ThinkStock/Getty Images
Обсъждане по повод включването на Стара Загора в световната карта на градовете, които подкрепят движението за защита на пчелите ще се проведе в РБ ”Захарий Княжески”. Ще бъдат обявени и предстоящи благотворителни инициативи във връзка с 20 май - Международен ден на пчелите.

Животновъди искат спешно помощта de minimis

Целта на дискусията е да се насочи вниманието към проблемите на отглеждането на пчели, производството и значението на пчелни продукти, подпомагане на пчеларите и мерки срещу фалшифицирането на мед като хранителен продукт. По данни от статистиката медът е третият най-често фалшифициран продукт в света. 

Дискусията ще се проведе на 15 май от 12:15 ч. в Руския център на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора. В нея ще участват Елена Ангелова , посланик на „Медения меридиан” на Благотворителния фонд „Планетата на пчелите” и Елена Гришенкова - представител на компанията „Тенториум”, Русия.

Свикват спешно Консултативния съвет по пчеларство заради подмора на пчели

През 2016 г., на проведената в Анталия 30-та сесия на регионалната конференция на Организацията за земеделие и прехрана за страните от Европа и Централна Азия, по предложение на Словения, Организацията на обединените нации (ООН) приема деня 20 май да се отбелязва като Международен ден на пчелите.