Блокират достъпа на акционерите в Общото събрание на МБАЛ
Блокират достъпа на акционерите в Общото събрание на МБАЛ / DarikNews.bg

Да се блокира достъпа на акционерите в Общото събрание на МБАЛ, решиха на делегатско събрание представителите на двата синдиката в здравното заведение.

Голяма част от хората са примирени, синдикалните лидери се дистанцираха от проблема, коментира пред 57-те делегати на събранието председателят на КТ "Подкрепа" Петър Ялъмов. По неговите думи „200-300 души ще бъдат съкратени и затова трябва да вземем ясно решение за по-нататъшните ни действия. Два са въпросите, на които трябва да дадем отговор:"дали" и „как".

Делегатското събрание единодушно реши да бъде блокиран достъпа на акционерите за участието им в Общото събрание на МБАЛ тази сряда. Несъгласните с обединението на двете болници ще се съберат в 9.30 часа пред залата в административната част на многопрофилната болница, където от 10 часа ще започне Общото събрание.

На делегатската среща не присъства лидерът на КНСБ в болницата д-р Атанас Бадов.

Общото събрание на акционерите на многопрофилната болница трябва да гласува вливането на Университетска болница в МБАЛ "Д-р Ст.Киркович". На последната сесия Общинският съвет упълномощи д-р Даниел Вълчев да гласува „за" обединението на болниците. За изпълнителен директор на обединеното здравно заведение да бъде предложен сегашният директор на МБАЛ д-р Петър Атанасов, каза в Стара Загора зам.-министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев. Той припомни, че причина за обединението е тежкото финансово състояние на двете болници. Университетска дължи към момента 8,8 млн. лв., от които 5 млн. са просрочени, а многопрофилната - 10,2 млн. лв., от които просрочените са 8,4 млн. лв.