Автобусни шофьори: Работим, но има напрежение
Автобусни шофьори: Работим, но има напрежение / DarikNews.bg
Автобусни шофьори: Работим, но има напрежение
53712
Автобусни шофьори: Работим, но има напрежение
  • Автобусни шофьори: Работим, но има напрежение

Управителят на „Автобусни превози" ще реши дали ще возим пътници утре, коментира отговорникът на сервиза във фирмата Красимир Иванов.

„Днес за нас е работен ден. Притеснени сме, че на съседен паркинг има коли на друга фирма. Това е напрежение за всички нас-шофьори, контрольори. Разбрахме, че автобуси на „Юнион -Ивкони" паркират и на други места в града ни. Очакват се и още коли. В крайна сметка ще си изпати целият град". Подробностите-в прикачения звуков файл.

В „Автобусни превози" има около 290 служители. Първите автобуси тръгват в 4 часа сутринта и возят до полунощ, като обслужват 33 градски и 30 междуселищни линии. По неофициална информация, към някои от работниците в дружеството, са отправяни покани за работа от други фирми.

Дневно „Автобусни превози" извършват 935 курса. Само за месец колите навъртат по 265 хил. км. извънградски курсове и по 205 хиляди км. в рамките на Стара Загора. 80 автобуса вече имат GPS.

„Остават по-малко от 48 часа, в които ако се подчиним на тяхното искане, договорът ще бъде прекратен. Това означава, че на 23 май спираме да возим пътници. Очакваме от общината да излязат с разумно решение, което да бъде в интерес на гражданите на Стара Загора, а не обслужващо нечии лични интереси", бе вчерашният коментар на управителя на дружеството Ангел Делчев.