Звезди откриват медицински център за деца с увреждания
Звезди откриват медицински център за деца с увреждания / netinfo

След продължила почти две години кампания за събиране на средства, от днес ще отвори врати Медицински център за деца с увреждания в „Студентски град”. Фондация "И аз мога" успя да набере повечето от необходимите пари за центъра. Идеята популяризираха редица известни музиканти, актьори, режисьори. Тениските "I can too" станаха запазена марка на кампанията.

Фотосесии с тениски "I can too" направиха едни от най-популярните личности у нас. Лицата си за кампанията дадоха Красимир Балъков, Иван Лечев, Теодосий Спасов, Белослава, Мартин Захариев, Деси Тенекеджиева, Таня Илиева. Идеята подкрепи дори холивудската звезда Долф Лундгрен. Свилен от „Остава" написа песен за децата с увреждания, а Д2 участваха многократно в инициативите на фондацията, чрез които се събираха пари за Медицинския център.

Вокалистът на Д2 Дидо: Мисля, че всеки човек трябва да се интересува от това какво става с тези деца. Този дневен център има едно предимство – там ще бъдат заедно тези деца с увреждания и ще могат да си контактуват помежду си. Това ще повдигне самочувствието им, ще ги накара да се чувстват добре, ще започнат да живеят един по-пълноценен
Звезди откриват медицински център за деца с увреждания
netinfo
живот. 

Медицинският център за деца с увреждания се намира в блок № 11 в „Студентски град”. Въпреки отриването му този следобед, той все още не е завършен окончателно, заради липсата на средства. 

Довършването му може да бъде подпомогнато чрез изпращане на SMS на 1415 или обаждане на телефон 09005 1415. Дарения могат да се правят и на специално открита банкова сметка, която е:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България

IBAN: BG15BPBI79421080910101

SWIFT (BIC): BPBIBGSF

Средства се събират и чрез продажба на уникални продукти с логото на кампанията. Такива например са тениските „I Can Too", които се предлагат в бял и черен цвят. Те са с цена 10 лева и могат да се купят от офиса на фондация „И аз мога" в столицата, който се намира на улица „Гурко" № 12. Продават се и в магазините „345". Тениски могат да се поръчат и от сайта icantoo.eu. Там се предлагат още картички, значки, чанти, гривни.

От скоро се предлагат и коледни картички с рисунки на деца. Цената им е 1 лев и също могат да бъдат купени от офиса на фондацията.

Създаването на Медицинския център за деца с увреждания в „Студентски град” е подкрепено и от Държавната агенция за закрила на детето. Председателят й Ширин Местан ще бъде сред гостите на откриването му. Дарик радио е медиен партньор.

Всичко за инициативата можете да прочетете на сайта icantoo.eu.