/ netinfo
„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 20 февруари 2019 г. (сряда).

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Чавдар Мутафов“ в кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Симеоновско шосе“, ул. „Чавдар Мутафов“, ул. „Тодор Чипев“, ул. „Могилата“, ул. „Йордан Стубел“, ул. „Иван Пейчев“, ул. „Трифон Кунев“, ул. „Асен Разцветников“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Зона с повишена мътност на водата: жк „Дианабад“, кв. „Витоша“ района между бул. „Симеоновско шосе“,  ул. „21-ви век“, ул. „.Христо Вакарелски“, ул. „Никола Габровски“ и бул. „Г. М. Димитров“.

Във връзка с превключване на уличен водопровод на ул. „Тодор Джебаров“ в кв. „Манастирски ливади“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Тодор Джебаров“ от ул. „Тодор Каблешков“ до ул. „Григор Чешмеджиев“.

Във връзка с подмяна на уличен водопровод до бл. 216 в жк. „Фондови жилища“ се налага спиране на водоподаването от 9:3 до 19:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в бл. 210 и бл. 216.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Петър Богдан“ в кв. „Подуене“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Петър Богдан“ от ул. „Кобилино бранище“ до ул. „Блага Димитрова“, ул. „Бричебор“ от ул. „Велчо Атанасов“ до ул. „Петър Богдан“.

Във връзка с изграждане на уличен водопровод на ул. „Георги Велев“ в с. Доброславци се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Градинарска“, ул. „Грамадите“, ул. „Първанова чешма“, ул. „Уршак“, ул. „Валога“, ул. „Житенски път“.

Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Гео Милев“ в жк. „Христо Смирненски“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Гео Милев“ от ул. „Слатинска река“ до ул. „Слатинска“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 714 в кв. „Княжево“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Синята скала“ от бул. „Цар Борис III“ до ул. „Полско цвете“, ул. 714, ул. „Христо Патрев“, ул. „Акад. Михаил Арнаудов“ от №23 до ул. „Витошки извори“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Татар махала“ в с. Подгумер се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Татар махала“, ул. „Стубел“, ул. „Китка“, ул. „Брезите“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кежова“ в кв. „Челопечене“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 16:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Кежова“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

“Софийска вода” предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.