Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи в ж.к. „Христо Смирненски“ се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 04:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: жк. „Христо Смирненски“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Слатинска“ на кръстовището с ул. „Камчия“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Йоан Екзарх“ в жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 21.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Йоан Екзарх“ от ул. „Св. Теодосий Търновски“ до ул. „Милин камък“; ул. „Св. Теодосий Търновски“ от ул. „Лозенска планина“ до ул. „Йоан Екзарх“; ул. „Милин камък“ от бул. „Св. Наум“ до ул. „Презвитер Козма“.

При продължителност на строителноремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Милин камък“ на кръстовището с ул. „Йоан Екзарх“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Хан Аспарух“ в с. Герман се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 18.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: в.з. „Терасите“, в.з „Градина“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Хан Аспарух“ на кръстовището с ул. „Градина“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.