/ Thinkstock/Getty Images
След отпадане на извънредното положение, "Топлофикация София" започва кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвяне на изравнителните сметки за топлинна енергия за периода май 2019 - април 2020 г., съобщиха от топлофикационното дружество.

На 14 май започва отчитането за онези клиенти, които са предпочели "Топлофикация София" като топлинен счетоводител. Във всяка сграда на видно място ще бъдат поставени съобщения за двете дати за отчет. "Топлофикация София" ще уведоми упълномощените лица и/или домоуправителите за графика на отчет. Информация ще бъде публикувана и в интернет и Фейсбук страницата на дружеството.

Временно е прекъснато подаването на топла вода в "Надежда"

Заради епидемиологичната обстановка в страната екипите са инструктирани да спазват изискванията за безопасност и ще носят лични предпазни средства - маски, ръкавици и калцуни. Всеки представител на "Топлофикация София" ще се легитимира със служебна карта, допълниха от дружеството.

Според Наредбата за топлоснабдяването на имотите без достъп или с отказан такъв ще бъде начислена енергия по максимален специфичен разход на сградата.

Потребителите могат да поискат корекции по изравнителните сметки, а крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации е до 31 август. След тази дата не могат да се преработват изравнителните сметки.

Още с първите си месечни сметки след утвърждаването на цените от държавния регулатор, клиентите на "Топлофикация София", които са на реален месечен отчет, ще получат фактурите си с посочени суми за възстановяване. Това ще се случи след 15 юни, когато потребителите получават фактурите си за месец май, се посочва в съобщението.