/ iStock/Getty Images
Кметът на район "Слатина" Георги Илиев обяви резултатите от онлайн допитването сред гражданите на кварталите "Гео Милев" и "Редута" относно желанието им за въвеждане на "зелена зона" в тях и съответно решението за прилагане на този механизъм за паркиране там, съобщиха от столичния район "Слатина". 

Проучването беше осъществено изцяло онлайн и в него имаха право да участват граждани, чийто постоянен или настоящ адрес е в тези два квартала. Допитването беше с информативна цел.

Решено: Кръщават ембелматични места в София „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“

След обработка на резултатите, 63% са гласували с "против" въвеждането на Зелена зона, а 37% - със "за". Тези резултати обаче се различават за различните зони на анкетираните квартали, като гражданите от кв. "Редута" са заявили, че желаят да има Зелена зона в техния квартал, докато в "Гео Милев" в по-голямата си част са против. 

Решението на кмета на район "Слатина" е на този етап да не се въвежда "зелена зона" в тези квартали. Работата по търсене на оптимален вариант за паркиране продължава с нормативни средства, информират от общинската администрация. 
БТА