/ БГНЕС, архив
Столичният общински съвет (СОС) предстои да одобри на заседанието си на 12 март, предоставянето на 78 000 лв. от бюджета на Столичната община за развитието и поддържането на комуникационната платформа на общината "Ти си София". Това е записано в доклад, чиито вносители в СОС са общинските съветници Малина Едрева, Антон Койчев, Калоян Паргов и Карлос Контрера.

Къде в София няма да има вода на 11 март

Платформата е създадена още през 2018 г. с решение на СОС и има за основна цел да се наложи като основен и достоверен източник на информация в интернет за живота в София. Информацията е насочена към хора, които живеят в столицата, такива, които са се преместили наскоро и започват бизнес тук, към чужденци и туристи.

Основните рубрики в платформата са "Да живееш в София", "Работа и бизнес", "Придвижване", "Открий София" и "Участвай". Последната рубрика дава възможност да се правят анкети, да се събират сигнали и да се дават конкретни предложения. Платформата позволява на всеки да регистрира безплатно и лесно свой обект в една от 16-те категории, които включват културни институции, забележителности, спортни обекти, заведения, паркинги. Културните оператори и артистите могат да регистрират и събитията, които организират и те да достигнат до всеки посетител на страницата, което е още един начин да се популяризира богатият културен и артистичен живот на столицата.

Обмислят увеличаване на цената за паркиране в „синя“ и „зелена зона“

"Ти си София" ще се развива и от гражданите на Столичната община, които освен достъп до достоверна информация ще могат сами да генерират и споделят такава.

Техническата инфраструктура и функционалностите на сайта вече са готови. Създадени и заложени са и основните текстове, свързани с различните аспекти от живота в София. В тяхната подготовка са участвали, освен екипът на платформата, и експерти от различни дирекции на Столична община. В информациите са включени данни не само за общинските, но и за държавните институции.

Прегледани и цитирани са повече от 400 интернет страници, в платформата има близо 500 линка, които водят към различните източници на информация.
БТА