Наложило се е кракът ѝ да е ампутиран
Водачът на автобуса, който е участник в тежката катастрофа в столичния квартал "Дианабад" от снощи, е с контузия на гръдния кош, няма повече информация какви са причините да загуби съзнание от 3 до 5 секунди. Това заяви Борислав Попов от Столичния автотранспорт.

На водача на автобус 94 му прилошава удря жената, която е пресичала и след това два автомобила. Това е предал самият шофьор, след като е дошъл в съзнание. Ударената жена е в тежко състояние и в момента се намира в болница „Света Анна“. В автобуса са пострадали два пътнички, които са прегледани в „Пирогов“ и са освободени.

Екип воден от д-р Станислав Милев е оперирал по спешност жената, пострадала от катастрофата. Тя беше приета в реанимацията на УМБАЛ "Св. Анна" с политравма (множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка). Наложило се е ампутация на крака. Тя е с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение в прессъобщение до медиите.

„Този шофьор не е имал повече допълнителни смени, 36-часовото време за почивка, според разпоредбите, е спазено. Нямахме възможност да проверим неговия здравословен картон“, каза Попов.

Тежък инцидент с автобус и кола в София, има ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той уточни, че шофьорът не е карал с превишена скорост, но на спирката не е спрял, защото му е станало лошо.

„За отстраняване не можем да говорим, защото той трябва да се лекува до пълното му възстановяване“, заяви Попов и добави, че в ситуацията, в която се намира Столичен градски транспорт, не може да се мисли за възрастова граница за работещите. Естествено не е добре шофьорите на градски транспорт да продължат да работят и след 70-годишна възраст, уточни Попов.
БГНЕС