/ Пресцентър МВР
Три високотехнологични оранжерии за култивиране на канабис откриха криминалисти по време на акция в столичния кв. „Враждебна“. Тя била разположена в бивша индустриална постройка в местността Нова махала.

В една от тях са задържани и петима столичани - на възраст от 40 до 65 години, всички с криминални регистрации, а двама от тях – осъждани. 

При извършеното претърсване от помещенията са иззети 600 растения канабис и 18 кг суха тревиста маса - съцветия, които при тестване с полеви тест, реагирали с характерното за канабис оцветяване.

Иззето е високотехнологично оборудване, включително и електрическа машина, чрез която съцветията на растенията се отделят по механичен път от останалата листна маса.

От жилищата на задържаните са иззети 4 големи полиетиленови плика с около 200 г  сух канабис, 4 буркана, съдържащи над 50 г от същата дрога, други 50 г канабис, три различни по големина полиетиленови плика, съдържащи около 15 г бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало с характерното за кокаин оцветяване, 2 пистолета - ТТ без боеприпаси и газов пистолет, множество сгъвки и кутии от цигари, съдържащи малки количества суха тревиста маса.

Петимата арестувани бяха задържани за 72 часа и им беше повдигнато обвинение. По-късно през деня съдът реши да ги остави за постоянно в ареста.   
Пресцентър МВР