/ dariknews.bg
Пускат трамваите по „Граф Игнатиев“
100069
Пускат трамваите по „Граф Игнатиев“
  • Пускат трамваите по „Граф Игнатиев“
От 20 декември тръгват трамваите по улица „Граф Игнатиев“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при инспекцията на третия лъч на метрото.
 
Ще се възстанови предишното разписание, уточни тя и помоли гражданите да спазват ограниченията и да не се движат по трасето на релсите. Временният автобус 10 ТМ се закрива

Регионалното министерство проверява ремонта на улица Граф Игнатиев

Ремонтът не е приключил, продължава полагането на настилки, добави Фандъкова.

БГНЕС


8 км от третата метролиния ще бъдат готови до края на следващата година, каза Йорданка Фандъкова. Днес столичният кмет, заедно с министъра на транспорта Росен Желязков и директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев, се возиха на дрезина, за да тестват новото трасе между метростанциите на бул. "България" и" Красно село".

БГНЕС


"Изпълнени са 81% от първия етап на третия лъч на метрото, който включва трасето "Бул. Владимир Вазов" - Орлов мост - НДК - бул. "България" - кв. "Красно село", заяви Фандъкова. Тя добави, че тази 8 км от Линия 3 ще бъдат готови до края на следващата година.

Йорданка Фандъкова поясни още, че през 2020 г. ще бъдат завършени и четирите станции от Красно село, през Овча Купел до Околовръстния път при Горна баня, където се предвижда да има буферен паркинг.