/ БГНЕС
Очаква се за Гергьовден да бъде пуснато движението в дясното платно на Софийския околовръстен път от Казичене до магистрала "Тракия".
 
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта на участък от източната дъга, който започна вчера, съобщиха от министерството.
 
Ремонтират част от източната дъга на софийския околовръстен път

В момента движението в платното е изцяло ограничено заради извършваните дейности. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното в посока магистрала "Хемус". Ремонтните дейности включват студено фрезоване на асфалтобенната настилка, полагане на геомрежа, на нова асфалтова настилка, пътната сигнализация и ограничителните системи.
 
Скоро ще започне ремонтът на втория участък от пътното съоръжение над "Цариградско шосе" до разклона за село Лозен. До края на юни се очаква дейностите да приключат. През миналата година беше извършен ремонтът на лявото платно.
 

БГНЕС, архив


Регионалният министър Николай Нанков направи оглед и на ремонта на второкласния път София - Петрохан - Лом в района на Петрохан. С над 22 млн. лева от ОП "Региони в растеж" ще бъдат рехабилитирани 43 км от второкласния път Костинброд - Бучин проход - София - Берковица. Те са включени в лот 2 Костинброд - Бучин проход с дължина малко над 22 км и лот 3 Бучин проход - Берковица с дължина близо 20,8 км.