/ iStock/Getty Images
От 12 април започва плановото почистването на речните корита на територията на Столичната община. Почистващите фирми от днес почистват коритото на река Боянска в район "Красно село", съобщават от Столичната община.

Аварийно се почистват и река Суходолска при моста на ж.к "Толстой" и река Аджибарица при ул. "Ангел Каралийчев".

Започва пръскането срещу кърлежи в София (ВИДЕО)

С приоритет се извършва почистване на водостоците на Софийски околовръстен път - Южна дъга и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации при топенето на снеговете и по-обилните валежи през пролетта.

До края на месеца ще започне почистването на участъци от река Суходолска в район "Илинден", дере по ул. "Планинец" в район "Витоша", река Боянска бара и река Бара изливо в район "Триадица", река Слатинска в район "Подуяне", река Аджибарица в район "Студентски", река Новачица в район "Изгрев", реките Габровница, Уршак, Балшенска.

Пролетна София: Килим от лалета и теменужки ще разцъфти пред НДК

През 2021 г. в Програмата за планово почистване на речни корита, преминаващи през урбанизираната територия на Столичната община, са включени 233 речни участъци с обща дължина над 120 километра. За целта Столичната община е осигурила 2 654 898,58 лв. от бюджета на общината и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщават от общината.
БТА