Отбелязваме Деня на детето
Отбелязваме Деня на детето / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Отбелязваме Деня на детето
64444
Отбелязваме Деня на детето
  • Отбелязваме Деня на детето

Днес отбелязваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 година в Женева, като отделните държави го отбелязват по различен начин и на различни дати. У нас специално за Деня на детето са организирани редица празненства и развлечения за най-малките.

1 юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата. В цялата страна се организират редица забавления за малчуганите.

Конкурс за най-добра детска рисунка на тема „Нарисувай своя европейски дом” ще се проведе в София в градинката край църквата „Свети Седмочисленици” от 10.00 ч. и в него ще могат да участват всички деца на възраст до 12 години.

От 10.00 ч. в Южния парк в столицата ще се проведе второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб”. По-късно  ще бъде открита и обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности.

РОЛЕРФЕСТ за малки и големи ще се състои в столичния парк „Заимов”, като началото на феста ще бъде поставено в 10.00 ч. с детски празничен концерт.

Във връзка с организирането на флашмоб „под формата на усмивка” Столична община съобщи, че временно променя организацията на движение в центъра. От 10.00 до 10.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”.

За поредна година пък МВР ще стартира своята акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”.