/ iStock/Getty Images
От 20 до 29 юни в София ще се проведе осмото издание на “Срещи на младото европейско кино” - едно от най-оригиналните киносъбития, ориентирано към кинообразованието и по-младата аудитория, което тази година ще предложи на посетителите още по-богата програма с вход свободен.

За първи път добре познатият и обичан от мнозина фестивал с организатори Сдружение “Арте Урбана Колектив”, чиято главна цел е да се начертаят бъдещи перспективи за развитието на артистичното образование в България и Европа, ще бъде разделен на две части.

От 20 до 24 юни, събитието ще предложи богата програма, насочена към детската и младежка аудитория на възраст от 3 до 19 години - впечатляващи кинопрожекции, дискусии и лекции, практически ателиета, както и уникален по рода си киноконцерт, съчетаващ прожекция на филм и музика на живо.

Втората част на фестивалното събитие - 25 до 29 юни - ще предложи по-професионална насоченост, като за пръв път в рамките на “Срещи на младото европейско кино”, на 28 юни, ще се състои и мащабна международна конференция под надслов “Кинообразование в училище” с участието на редица чуждестранни експерти от цяла Европа. 
БГНЕС