/ ОД на МВР-Разград
Софийска районна прокуратура (СРП) внесе в съда обвинителен акт срещу италианец за шофиране след употреба на марихуана. Освен това той без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – коноп с общо нето тегло 34,79 грама на стойност 208,74 лева. Това съобщиха от пресцентъра на СРП.

На 18.01.2020 г., около 13.00 ч., в София, по ул. „Христо Ценов“, обвиняемият управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, когато бил спрян за проверка от полицейски служители при 04 РУ-СДВР. Италианският гражданин се държал неадекватно, бил със зачервени очи и разширени зеници. На въпрос дали е употребил наркотични вещества и дали има в себе си такива, обвиняемият отговорил, че е употребил марихуана и носи такава в себе си. На място пристигнала дежурна огледна група при 04 РУ-СДВР. На обвиняемия бил извършен обиск, при който от джоб на якето му били открити и иззети два броя полиетиленови пликове, съдържащи суха растителна маса – коноп с общо нето тегло 34,79 грама, на стойност 208,74 лева.

Арест за двама души, хванати с наркотици


За съдействие на местопроизшествието пристигнали и служители на отдел „Пътна Полиция“ - СДВР. Те изпробвали италианеца за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Drug Test 5000“, което отчело положителен резултат за употреба на канабис. На обвиняемия бил издаден талон за изследване, след което бил съпроводен от органите на реда до болнично заведение.

Прокуратурата разследва случаи на наркоразпространение в два софийски квартала


От представените за анализ проби било установено, че той е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – марихуана (канабис, тетрахидроканабинол), които подлежат на контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.