/ iStock/Getty Images
Недекларирана валута в размер на 63 550 евро и 15 000 паунда е установена от митническите служители при две проверки на товарни превозни средства, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

На 27 август, на ГКПП "Калотина" служители селектират за щателна митническа проверка товарно моторно превозно средство с турска регистрация и водач с турско гражданство.

Откриха недекларирана валута за над 145 000 лв. на „Капитан Андреево“ (СНИМКА)

Товарният автомобил пътува от Франция към Турция. При извършения контрол митническите инспектори установяват укрити 59 550 евро в дюшека на леглото в шофьорската кабина и още 4000 евро в кутия за мобилен телефон. По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.

Агенция "Митници"

Отново на 27 август в района на ГКПП "Дунав мост Видин-Калафат" служители проверяват моторно превозно средство с водач - турски гражданин.

Тежкотоварният автомобил се е движил с маршрут Словакия-Турция. При извършената щателна митническа проверка се установяват укрити в арматурното табло на влекача 15 000 паунда, за които водачът не е представил банков или друг разплащателен документ. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.