Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи в НПЗ „Искър“ се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 05:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- с. Казичене
- с. Бусманци;
- кв. „Димитър Миленков“
- кв. „Абдовица“;
-НПЗ „Искър“ - района между жп. линията, р. Искър и бул. „Брюксел“
- бул. „Искърско шосе“ от ул. „Димитър Пешев“ до ул. 5004 и ул. 5004 


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: на площада в с. Казичене.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Мичман Димитър Светогорски“, жк. „Люлин“ 5, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: - бл. 511, бл. 512, бл. 513, бл. 522, бл. 531, бл. 532, бл. 533, бл. 545, ул. „Мичман Димитър Светогорски“ и група търговски обекти на последната спирка на автобус № 310.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 533. Във връзка с подмяна на спирателен кран на бул. „Панчо Владигеров“, жк. „Люлин“ 6, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: - бл. 620 А, бл. 634, бл. 636, бл. 637; - бул. „Д-р Петър Дертлиев“ от бул. „Панчо Владигеров“ до ул. „Александър Грубчев“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 636. 

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Незабравка“, с. Лозен, се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: - ул. „Незабравка“, ул. „Кайгана“, ул. „Китка“ и ул. „Здравец“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на
адрес: ул. „Незабравка“, на кръстовището с ул. „Кайгана“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.