Всички посетители и работещи в столичния мол "Paradise Center" са евакуирани. Това съобщи специално за DarikNews.bg Витория Китанова от ХАЙ-ТЕК СЕКЮРИТИ”. Евакуацията се е наложила, след като охраната на търговския център е получила тревожен сигнал, допълни тя.

Сигнал за бомба в софийския мол е подаден тази вечер около 19:15 часа чрез обаждане от мъж на тел. 112, съобщиха от МВР. Незабавно са предприети действия по процедура за проверка. Към момента не е открито нищо притеснително.

Междувременно е създадена организация за изясняване на случая и установяване на подателя на злоумишления сигнал. След като мобилният телефон, от който е направено обаждането, е локализиран на територията на плевенско село, служители на ОДМВР – Плевен задържали двама мъже. Признали са за деянието. С полицейска заповед те ще останат в ареста за срок до 24 часа. Иззети са мобилно устройство и СИМ карта. Работата по случая продължава.

БГНЕС

Китанова каза още, че изходите са затворени. Посетителите на мола са били помолени да напуснат сградата по най-бързия начин.

БГНЕС

Клиенти на търговския център изчакват да се реши случая, докато колите им са блокирани на затворения паркинг.

БГНЕС