Районът е отцепен и движението в зоната е временно спряно
Два автобуса се удариха в София, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал към 11:00 часа в района на бул. "Данаил Николаев" и ул. "Бяло море".

Георги Димитров

Пострадали са 11 души. Сред тях шофьорът на единия автобус и пътници, между които и дете. Незабавно към мястото са насочени екипи на "Спешна помощ" и "Пътна полиция". Седем линейки са транспортирали част от пострадалите в ИСУЛ и „Пирогов“.

Георги Димитров

Пострадали са 74-годишен мъж, който е със съмнение за фрактура на ръката, 68-годишна жена - с контузия на крака и паник атака. Тя е отказала да бъде откарана в болница. 53-годишен мъж е откаран в болница с контузия на главата след колапс, а 67-годишна жена е с контузии на главата и на крака. 

Снимки от катастрофата вижте ТУК 

20-годишен мъж е с разкъсно-контузна рана на лицето, а 61-годишен мъж е с контузия на лицето и съмнение за фрактура. 68-годишна жена е откарана в болница с контузия на лицето и избит зъб, пострадало е и 7-годишното ѝ внуче, което е с контузия на лицето. 

Георги Димитров

Георги Димитров

51-годишният шофьор на автобуса е получил паник атака. Той е останал на мястото.  Автобус по линия 413 е ударил автобус по линия 11, който е бил спрял на спирка. По първоначална информация, причина за инцидента е, че на шофьора на автобус 413 му е прилошало и не е успял да спре навреме, научи DarikNews.bg от Столичния автотранспорт. Вероятно става въпрос за проблеми с кръвното. Той също е леко пострадал от удара. 

Георги Димитров

Георги Димитров


От УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ разпространиха информация за състоянието на пострадалите, които са били откарани там. Става въпрос за две жени и четирима мъже, между които е и шофьорът на единия автобус. Всички пострадали са в добро състояние, няма опасност за живота им. 

Назначени са всякакви изследвания и консултации със специалисти. Двама от пострадалите, след направените подробни изследвания, са освободени за домашно лечение. Една от жените е със счупване в областта на китката.

Започна оглед на местопроизшествието, наложи се отцепване на района и временно спиране на движението.  

МВР, ЦСМП-София, Столичен Автотранспорт, БТА