/ ПП ГЕРБ Сливен
Кметът Стефан Радев и народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева наградиха победителите от 18-тото издание на тенис-турнира „Болярка къп”, който се проведе този уикенд в Сливен. Традиционно, патрон на състезанието е председателят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева.

Сливен
ПП ГЕРБ Сливен


Двойката Йордан Ников и Богомила Колева са победителите от най-популярния тенис-турнир за смесени двойки в страната. На второ място сред аматьорите се класираха Силвия Никова и Симеон Кисьов.

Третото място си поделиха две двойки – Илиана Воденичарова/Петър Лазев и Надя Савева/Иван Притъргов. Беше връчена награда и за най-много пропътувани километри за участие в надпреварата.

Това са Живко Турманов, който е дошъл от Англия специално, за да участва в състезанието, както и Мариана Грозданова от Благоевград. Награди бяха връчени и в категориите „Ветеран“, „Дебютант“, „Най-атрактивен участник“ . 

80 двойки ще участват в тенис турнира „Болярка къп“ - 2018

Кметът на Сливен Стефан Радев благодари за отличната организация на „Болярка тенис къп“, както и на спонсорите, които вече 18-та поредна година провеждат най-голямия любителски турнир в България.

Кметът обяви, че до края на следващата година ще приключи ремонтът на зала „Асеновец“. Съоръжението ще може да се ползва, както от представители на всички видове спорт, така и от любителите на тениса през зимата. Вече е приключило изграждането на отоплението на покритата лекоатлетическа писта и баскетболната зала в града. 

Сливен
ПП ГЕРБ Сливен


Повече от 80 смесени двойки участваха в 18-ия турнир по тенис „Болярка къп“ – 2018, като бяха представени всички клубове в страната. Поради огромния брой участници срещите се играха на трите бази в града - кортовете на ,,Спорт Палас”, "Сливен-92” и ,,АТП” /в градска градина/. Участниците бяха разпределени в 16 предварителни групи от по пет двойки.

Победителите получиха купи и парични награди, а всеки от участниците - лични сувенири от „Болярка”.