Влак блъсна момиченце в Сливен, детето е в тежко състояние
Влак блъсна момиченце в Сливен, детето е в тежко състояние / DarikNews.bg, архив

Момиченце на 2,5 г. било доведено днес следобед в областната болница на Сливен в много тежко състояние. То е било блъснато от влак, съобщават от лечебното заведение. Началникът на спешното отделение в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински" д-р Тодор Суванков съобщи, че детето е доведено в болницата от жители на кв. „Надежда" около 14,30 ч. днес с видима деформация на черепа и с кръвонасядания в областта на главата.

От изследванията са установени фрактура на черепа, контузия на мозъка и фрактура на лява ръка. Извършват се активни реанимационни процедури. Има опасност за живота на детето.

Сигнал за инцидента е подаден в полицията в 14,19 часа, уточниха от Областната дирекция на МВР в Сливен. Детето било оставено без надзор и играело на жп релсите, когато било ударено от пътническия влак София - Бургас. Според свидетели на инцидента по това време то се намирало на около 200 метра от сградата на жп гарата в посока Бургас, а майка му, която е родена през 1998 година, била на гаровия площад. В болницата момиченцето било закарано от баща си.