Валери Жаблянов: Ще положим всички усилия да имаме максимален брой места
Валери Жаблянов: Ще положим всички усилия да имаме максимален брой места / ОблС на БСП - Сливен
Валери Жаблянов: Ще положим всички усилия да имаме максимален брой места
63010
Валери Жаблянов: Ще положим всички усилия да имаме максимален брой места
  • Валери Жаблянов: Ще положим всички усилия да имаме максимален брой места

Листата на Коалиция за България в Сливен за участие в парламентарните избори на 12 май ще бъде утвърдена на Национален съвет на БСП във вторник, 2 април. За съставянето й в Сливен пристигна водачът й Валери Жаблянов. Пред Дарик той заяви, че съставянето й е станало без проблеми.

„Самата организация в Сливен е наясно със себе си, с кадрите, с изборните резултати - тоест, всички онези критерии при съставянето на всяка една листа, независимо дали в Сливен или на друго място. Надявам се така утвърдената листа да се яви на изборите, след като бъде утвърдена на Националния съвет на партията” - каза още Жаблянов.

Той не се ангажира с прогноза за брой спечелени места на парламентарните избори от 21 МИР - Сливен, но подчерта, че се надява листата на БСП в Сливен да се доближи, даже да изпревари листите в другите избирателни райони.

„Още повече, че БСП в района има потенциал, спечели местните избори преди година и половина и няма никакви причини да бъдем песимисти. По-голямото предизвикателство, което трябва да преодолее е бъдещото управление на страната. Какво е било досега, оценката вече е дадена - не от Народното събрание, а от хората. Ще положим всички усилия, за да имаме максимален брой места в тази листа не за друго, а заради едно категорично мнозинство в народното събрание, което да излъчи стабилен кабинет” - допълни Валери Жабланов.