В Сливен отбелязваме Националния ден на природните паркове
В Сливен отбелязваме Националния ден на природните паркове / netinfo

Природен парк „Сините камъни" ще се включи във второто издание на Националния ден на природните паркове - 23 май, събота. Кампанията цели почистване, подобряване и обновяване на инфраструктурата и маркировката на маршрутите и местата за отдих в 11-те природни парк в България. Сборните пунктове в Сливен са - 9 ч. пред информационно-посетителския център в началото на Хайдушката пътека и в 10 ч. пред хотела на Карандила. 

Очаква се на 23 май да се включат хиляди доброволци и граждани, известни личности от България и дипломати от посолствата на различни държави.
Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка /край Габрово/, Сините камъни, Персина /край Белене/ и Беласица са най-посещаваните защитени природни територии в България и посрещат над 10 милиона души всяка година.

Като доброволци в почистването и обновяването на инфраструктурата, маркировката на маршрутите и местата за отдих ще се включат «посланиците» на природните паркове. За «Сините камъни» това е фотографът Александър Иванов, познат с фотографиите си на България отвисоко.