В Бояджик отбелязаха годишнина от рождението на Джон Атанасов
В Бояджик отбелязаха годишнина от рождението на Джон Атанасов / Общинска пресслужба Тунджа

107-годишнината от рождението на Джон Атанасов честваха в тунджанското село Бояджик, от което са корените на световно известния учен.

Пред паметника на Джон Атанасов, съграден в центъра на селото с помощта на дарители по повод 100-годишнината от рождението на бащата на компютъра, беше официално подписан протоколът за предаване на паметника на кметството на село Бояджик. Волята на дарителите е паметникът да остане за идните поколения на селото. Всички дарители получиха благодарствени адреси от името на кметството Бояджик.

Кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев приветства присъстващите на празника и връчи наградите на община „Тунджа" на участниците в традиционното общинско състезание по информационни технологии - отборите от основните училища на селата Бояджик, Ботево, Кукорево и Скалица.

На първо място се класира отборът на домакините ОУ „Св. св. Кирил и Методий". Втори стана отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски, с. Скалица. Трето място завоюваха учениците от ОУ „Христо Ботев, с. Ботево, а четвърти се класира отборът на ОУ „Хр. Ботев", с. Кукорево, който участва в състезанието за първа година.