Строят водопровод за селата близо до полигон Ново село
Строят водопровод за селата близо до полигон Ново село / Дарик Сливен, архив

Осигурени са средства за изграждане на довеждащ водопровод за шест населени места в областите Сливен и Бургас и за съвместното българо-американско съоръжение край Ново село, съобщават от министерството на отбраната.

Водопровод ще бъде построен за селата Пъдарево, Мокрен, Черница, Славяни, Чубра и град Сунгурларе. Средствата ще се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като за завършването на обекта през 2013 г. ще бъдат осигурени 10 663 817 лв., които ще се предвидят в закона за бюджета.

Изграждането на водопровода е ангажимент, поет в изпълнение на Споразумението между правителствата на България и на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. Международният договор предвижда страната ни да осигури логистична поддръжка на силите на САЩ. За изграждането на водопровода финансиране е осигурено и от американска страна.

Довеждащият водопровод ще осигурява питейна и непитейна вода за над седем хиляди жители в областите Сливен и Бургас и ще създаде нови работни места.