ПГПЗЕ
ПГПЗЕ / община Сливен
Един от кабинетите по чуждоезиково обучение в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен е на път да се превърне в най-оригиналната и цветна учебна стая в града. Върху черната дъска е нарисуван красив бял бухал – символ на мъдростта и знанието, а цветните стени и врати са украсени с интересни рисунки и мисли в оригинал на известни автори. Над черната дъска са изписани мисли на Оскар Уайлд.

Акцентът в стаята обаче е най-голямата стена в стаята – там са поставени две красиви лавици за книги, а от тях върху стената са литнали бели ангелски крила. Над лавиците с оригинален шрифт на английски е изписан откъсът от „Хамлет”: „Да бъдеш или да не бъдеш – това е въпросът!”

Оказва се, че интересната хрумка за преобразяването на кабинета е по два проекта, защитени от учители от гимназията. По първия проект са купени електронни четци. Вторият проект е защитен и финансиран пред Младежка банка-Сливен.

„Инициативата да се направи една по-различна стая бе на учителите по английски език, разказа преподавателят по рисуване и главен участник в преобразяването на кабинета Антон Кънчев. Всичко тръгна от това, че една фондация ни подаде ръка и отпусна средства да се купят електронни четци, за да се оборудва кабинетът. Гимназията в момента кандидатства за иновативно училище, затова решихме, че не трябва да спираме дотук, че трябва да направим и самия кабинет красив.

Проектът е на стойност 500 лв.