Сливенски журналист ще присъства на инаугурацията на Барак Обама
Сливенски журналист ще присъства на инаугурацията на Барак Обама / netinfo

Георги Мангинов, журналист от Сливен, кореспондент на в-к „Стандарт” е ще присъства на встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама.

Той е в САЩ заедно с още 21 свои колеги от държави по целия свят. „Беше изключително преживяване да присъствам на концерта по случай инаугурацията на Барак Обама” – сподели пред Дарик Мангинов. По думите му над 750 хил. души са се събрали на концерта. „Овациите бяха по-скоро за новия президент, отколкото за световните звезди” – допълва Георги Мангинов.

Днес в САЩ започват националните празненства по повод рождения ден на Мартин Лутър Кинг. Барак Обама ще се включи в тях с благотворителна дейност, това ще направи и международната група от журналисти. „Предстои ни да рисуваме заедно с деца, да присъстваме на дебат. Това е последният ден преди церемонията утре по встъпването в длъжност на Обама” – разказва Мангинов.

След церемонията утре групата журналисти ще се раздели на три. Сливенският журналист заминава за Маями, след което му предстои да посети Канзас Сити и да се събере с останалите си колеги в Сиатъл.