С убедително мнозинство приеха бюджета на община Котел
С убедително мнозинство приеха бюджета на община Котел / община Котел

С абсолютно мнозинство общинските съветници в Котел гласуваха бюджет 2016 . На сесията присъстваха 21 съветници, които единодушно гласуваха „ за" за най-важния нормативен документ.

Общият размер на собствените приходи е  12 559 865 лв. Данъчните приходи са 467 100 лв. Неданъчни приходи са 1 832 926 лева. Повече средства са предвидени за образование - 5 401 678 лв и здравеопазване- 187 228 лв.

Кметът на общината Коста Каранашев заяви, че бюджетът е балансиран и допълни, че към момента общината има задължения, към фирми, които са изпълнявали строителни обекти както в 2015 г., така и в много години назад.

"Тези средства сме се стремили да бъдат заложени, за да могат да бъдат изплатени на фирмите изпълнители. С това, което е останало да се опитаме да обхванем максимален брой населени места в общината, там където е най належащо, както и да предвидим средства евентуално за частично финансиране на европейските проекти, по които община Котел ще кандидатства. Стремили сме се приходите в бюджета от продажбите да бъдат реални, за да може общината в даден момент да не изпадне в дефицит", допълни Каранашев.

Политиката, която води общинското ръководство е за предоставяне на възможности за развитие на бизнес и привличане на инвеститори. „Това е пътят за увеличаване на приходите", категоричен е кметът.