Рекордно участие във фестивала „Цветен камертон”
Рекордно участие във фестивала „Цветен камертон” / netinfo

Рекордните 150 изпълнителя от цяла България ще участват в петото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон” на 19 и 20 април в Сливен.

Огромният брой деца и младежи, желаещи да пеят на сливенска сцена, доведоха до прецедент – организаторите решиха да разделят фестивала в две зали с две журиращи комисии.

„Фестивалът ще се провежда в голямата зала на Военен клуб – Сливен, предстои да решим дали за втора сцена ще използваме друга зала на клуба или зала „Зора” – обясниха от организационния комитет.

Право да пеят на „Цветен камертон” имат индивидуални изпълнители от 5 до 20 години, разпределени в четири възрастови групи.

Целите на фестивала са да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен. Да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

Председател на журито и тази година ще е певецът Панайот Панайотов. Специални гости ще бъдат изпълнителите от „Диана експрес” Митко Щерев и Илия Ангелов.