Рекетът над участници в търгове е трудно доказуем
Рекетът над участници в търгове е трудно доказуем / netinfo

„Имало е случаи, в които общинската администрация е предполагала и дори е била сигурна, че е имало упражняване на натиск или договаряне между участниците в търговете за продажба на общински имоти”, това заяви пред Дарик днес заместник-кметът Зорница Александрова. Т

я допълни, че в много случаи общинските служители са изпитвали чувство на безсилие, дори и на унижение, че институциите не могат да се справят с този проблем. Така Зорница Александрова коментира изявлението на директора на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски, че престъпни групировки участват лично или чрез подставени лица в търговете за продажба на общински имоти. Според него те печелят, след като използват заплаха и изнудване спрямо останалите участници в процедурите.

Зорница Александрова припомни, че е търсила съдействието на полицията, когато за някой от търговете е имало съмнение, че ще бъде манипулиран.

Рекетът над участниците обаче е трудно доказуем, а и потърпевшите не оказват съдействие, каза тя. Към момента няма отправени жалби от засегнати участници в търговете. Преди няколко години бизнесмен е подал жалба в съда, но рекетът не бил доказан.