Промени в нормативната уредба за действие при кризи предложи Чолакова
Промени в нормативната уредба за действие при кризи предложи Чолакова / netinfo

Да се предложат промени в нормативната уредба в съответствие с ангажиментите към ЕС, да се извърши преглед на договорите на Областно пътно управление и общините с фирмите, поддържащи пътната мрежа в областта и техните възможности да изпълнят договореностите в сложни условия и заявените от тях сили и средства за едновременна поддръжка на републиканската и общинската пътна мрежа, са част от предложените мерки за ефикасна работа при усложнена обстановка, които областният управител Христина Чолакова изпрати до министерството на държавната администрация.

Хижите в планините трябва да са нормативно задължени да поддържат минимум запаси от храна и медицински средства, а мобилните оператори могат да предават информация за обстановката в бедстващите райони, предлага още областният управител. Т

рябва да се подобри координацията между институциите, да се набавя информация и за съседните области, категорична е Чолакова.

Тя предлага също спасителните отряди на „Гражданска защита” и планинските спасителни служби да се оборудват с необходимата спасителна техника и да се подобри координацията между институциите на различни нива.