Подобряват качеството на живот на хората с увреждания в община Тунджа
Подобряват качеството на живот на хората с увреждания в община Тунджа / DarikNews.bg, архив

За да се подобри качеството на живот на хората с увреждания в община Тунджа, общината предоставя услуги в домашна среда по проект, финансиран по операция за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот".

Неговото изпълнение е започнало още през ноември 2015 година и е със срок 22 месеца, като през 18 от тях се предоставят услуги в домашна среда. Стойността на проекта е 499 964,12 лв.

Проектът надгражда и разширява добрия опит в предоставянето на почасови услуги в домашна среда, който вече общината има в предоставянето на сходни услуги по проекти реализирани на нейна територия, същевременно е и ключов, защото чрез него се гарантира устойчивост на проект „Нови възможности за грижа.

Към настоящия момент той допринася за подобряване качеството на живот на общо 136 потребители в 22 населени места от територията на Общината, които чрез мобилната форма на предоставяне на услугите и съчетаването на професионалните компетентности на социални работници, психолози, медицински сестри и рехабилитатор, заедно с грижите и подкрепата на 44 личните асистенти и домашни помощници са подпомагани, както в организацията на своето ежедневие,така и в личния им и социалния си живот.