/ община Ямбол
С официални церемонии бяха открити обновенине детски заведения в Ямбол Детска ясла „Мечо Пух“, Детска градина „Свобода“ и Детска ясла „Слънчево детство“ към Детска градина „Пламъче“.

Ямбол
община Ямбол

Детските заведения бяха изцяло реновирани по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Ямбол
община Ямбол


„Постигната бе целта да осигурим съвременни условия за отглеждане и възпитание на децата на Ямбол, защото те са бъдещето на нашия град“, изтъкна кметът Георги Славов. 

В Ямбол: В ход са ремонтите по сградите на ОУ „Хр. Смирненски“ и бившето ОУ „Д. Дебелянов“ (СНИМКИ)

От своя страна директорите на детските заведения изразиха своето задоволство от извършените ремонти и изказаха благодарности към община Ямбол от името на родителите и екипите на съответните детски градини.

Ямбол
община Ямбол


Дейностите, в изпълнение на проекта  включваха полагане на топло и хидроизолация, ремонт на покривни конструкции, подмяна на електрическите, ВиК и котелни инсталации, нова дограма, обновяване, включително с ново оборудване на кухненските блокове и други.

Ямбол
община Ямбол

Дворните пространства също са модернизирани с нови съоръжения за игра, обособени в различни кътове, в зависимост от групата и възрастта на децата, положена е ударопоглъщаща настилка, изпълнени са и дейности по обновяване на парковата растителност.

Ямбол
община Ямбол

Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от инвестиционната програма на община Ямбол.