ОФК Сливен дължи близо 6 цифрена сума на полицията
ОФК Сливен дължи близо 6 цифрена сума на полицията / Дарик Сливен

Областна дирекция на МВР - Сливен е задействала правна процедура за възстановяване на средства, дължими от ОФК Сливен за охраната на мачовете, съобщи директорът Никола Геджев. Клубът има забавяне на плащанията и доста неизплатени задължения, като сумата клони към 6 цифрено число. Сумите са натрупани откакто отборът е в „А" група, като е имало периодични погасявания, обяви началникът на звено „Охранителна полиция" комисар Ангел Даскалов. Той каза още, че е трудно да се каже колко струва охраната на един мач - зависи от мача и от това колко човека са заети. До 80 полицаи са били ангажирани с охраната на срещите с Левски и ЦСКА.

В Сливен футболно хулиганство почти няма, бе посочено в отчета на Областна дирекция на МВР. При домакинствата на Сливен съществени проблеми и ексцесии не е имало. Няма допуснати груби нарушения на обществения ред, отбеляза комисар Даскалов. Досега са били задържани, още преди да влязат на стадиона, не повече от 15 фена, които или са били видимо пияни и дрогирани, или са се държали агресивно. Проблеми са създавали предимно фенове на гостуващите отбори, като се обръща по-сериозно внимание на по-агресивните агитки на Локо и Ботев Пловдив, Левски, ЦСКА и Берое.

В отчета бе посочено още, че полицията е била изненадана от ученическия бунт срещу малката ваканция, но впоследствие са проведени много превантивни срещи с родители, учители и ученици.

В сливенската полиция има близо 70 вакантни места - повечето в охранителна полиция, като част от служителите са се пенсионирали, други са пораснали в кариерата и вече служат в криминална полиция или в други звена. За някои районни управления било проблем да окомплектоват 24-часовите дежурства на патрулно-постовата служба.

През миналата година полицаите от звеното са издали 5876 акта и 2970 фиша.