Николай Василев: Вотът на недоверие няма да мине
Николай Василев: Вотът на недоверие няма да мине / netinfo

Предстоящият вот на недоверие само ще консолидира коалицията и очевидно няма да мине, това заяви в Сливен днес министърът на държавната администрация Николай Василев. Според него в правителството няма конфликти и министрите работят в колегиални отношения.

Това, което напоследък се случи е просто един конкретен, изолиран парламентарен въпрос. Съвсем отделен въпрос е дали всяка една от партиите е доволна от това, какво точно се случва в държавата, допълни министър Василев. Според него всяка от партиите в тройната коалиция по своему е недоволна от различни неща – едни искат по-големи социални разходи, други - повече реформи, които не се случват и т.н.

Ще се справим с изборите за евродепутати, заяви министърът. Според него срокът от близо четири месеца е достатъчен. Василев допълни, че предвидените около 8 млн. лв. за изборите не са достатъчни. Според него средствата трябва да са съпоставими с първи тур на местните или президентските избори. Министър Василев заяви, че обученията на държавните служители са полезни и инвестираните в това държавни средства са най-добрата инвестиция в бюджета за миналата година.

Днес той връчи официално сертификати на държавните служители от областта, завършили успешно обучение по базови компютърни умения. След това направи презентация пред журналисти на електронната визитка на България.