Не се поддавайте на опити за изкуствено ескалиране на напрежението - призовават от полицията
Не се поддавайте на опити за изкуствено ескалиране на напрежението - призовават от полицията / архив Дарик - Сливен

Всички граждани, представители на държавни институции, неправителствени организации и лидери на политически партии да проявят толерантност и човечност към създадената обстановка в страната, като не се поддават на злонамерени действия за изкуствено ескалиране  на напрежение сред гражданите от различна етническа принадлежност. За това призова директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен Никола Геджев
„В тази трудна ситуация всеки трябва да помни, че всички сме хора и не етноса прави човека, такъв какъвто е. Ако за момент всеки от нас спре и се огледа ще разбере, че това което се случва напоследък в България няма нищо общо с българи и роми, а става дума за морални ценности и  за човечност"- пише в обръщението, което бе разпратено до медиите. 
Предстоящите избори за президент и вицепрезидент, кметове и общински съветници трябва да преминат в спокойна обстановка, без насаждане на расистки и други напрежения сред населението.
От сливенската полиция призовават още всички жители на областта и страната да се опитат да запазят мира и добрите човешки взаимоотношения в населените места, с цел установяване на благоприятна среда за работа на полицията и другите институции.