Над десет удара от нож са причинили смъртта на таксиметровия шофьор
Над десет удара от нож са причинили смъртта на таксиметровия шофьор / Стоян Радев

49-годишният Живко Димитров е бил намушкан над 10 пъти с нож в областта на шията и главата, съобщи за Дарик патоанатомът д-р Тома Чаушев след извършената аутопсия на тялото. Таксиметровият шофьор е починал от загуба на кръв. Най-вероятно смъртта е настъпила 24 часа преди откриването на трупа  около 9 часа на 4 януари, смята патоанатомът.

Таксиметровите шофьори от Сливен ще протестират мълчаливо на пл. Хаджи Димитър всеки ден от 12 до 14 часа до намиране на убийците на техния колега Живко Димитров. Това съобщи за Дарик управителят на Сдружението на таксиметровите водачи в Сливен Георги Фетфаджиев. Той се срещна с кмета Йордан Лечков и внесе искане в общината за протестните действия.

Всички таксиметрови компании в града прекратиха работа, заради убийството на колегата си от “Груп такси”. Телефоните на централите са отворени в знак на протест. Шофьорите негодуват срещу неуважението към самите тях и незачитането на човешкия живот. През целия ден в Сливен такси може да се хване само от улицата, където се движат частници. Не можем да накараме никой да спре работа, ако не иска, казаха за Дарик шофьори от Груп такси. Те прекратиха работа още вчера и сложиха траурни лентички на антените на автомобилите си.

Таксиметровите фирми ще подновят работа едва през нощта. От компаниите настояват за бързо разрешаване на случая и наказване на виновниците за смъртта на Живко Димитров. Тялото му бе открито от негови колеги на 4 януари сутринта при издирване, в което се включиха около 250 таксиметрови автомобила.

49-годишният Живко Димитров изчезна в нощта срещу сряда, а колата му бе намерена опожарена на 3 януари около обяд в местността „Батмиш”. Полицията работи по различни версии, една от които-грабеж. Най-вероятно убиецът не е само един.