Стартира националният литературен конкурс "Голямата книга на малкия град"
Стартира националният литературен конкурс "Голямата книга на малкия град" / © writingonthewall.org
Над 100 са постъпилите до момента творби за участие в Националния литературен конкурс на тема: „В търсене на талисман за щастие”, обявен от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” Сливен.

Постъпили са и първите заявки за участие в Националния пленер за детска рисунка, както и творби за участие в VI Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой. Проявите са в рамките на XIX Национален фестивал на детската книга, съобщи директорът на библиотеката Росица Петрова.

За десета поредна година, в рамките на фестивала, ще се проведе Национален пленер за детска рисунка. Пленерът тази година ще бъде на тема: „С цветно хвърчило летях и свят чуден видях”.

В него ще се включат деца с изявени художествени заложби от цялата страна на възраст от 6 до 14г. разделени в две възрастови групи. За пръв път в пленера ще се включат и 11 деца от българското училище в Будапеща. Заявка за участие в традиционно организирания в дните на
 
Фестивала базар за книги вече са направили 10 от най – големите детски издателства. За участниците и гостите на Фестивала се подготвя и
богата концертна програма. Концерти ще има както в голямата зала на Драматичен театър ”Ст.Киров”, така и на открита сцена на площада пред Община Сливен.

Със свои представления ще гостуват и едни от най-добрите театрални формации, допълни Росица Петрова.