Министър Десислава Атанасова е на посещение в Сливен
Министър Десислава Атанасова е на посещение в Сливен / Sofia Photo Agency,

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще даде старт на реализирането на проекта за изграждане на нова сграда за Отделение по хемодиализа към МБАЛ „Д-р Иван Селимински" АД - Сливен. Проектът за изграждане на новото отделение датира още от 2009 г., но финансирането беше осигурено едва през месец юли 2012 г., когато Министерство на здравеопазването предостави на лечебното заведение целева субсидия в размер на 400 000 лв. 

Стойността на целия проект е близо 600 000 лв. като ще бъде реализиран за срок от 4 месеца от изпълнителя, избран след проведена обществена поръчка, съобщиха от здравното министерство.

Изграждането на новата структура се налага поради лошите условия материално-битови условия в досегашното Отделение по хемодиализа. Отделението се помещава в сградата на 2-ро ДКЦ и е отдалечено на 2,5 км от областната болница.  

 Поради лошата среда, в която се лекуват и престояват почти ежедневно, пациенти нееднократно са подавали оплаквания до ръководството на болницата относно средата, в която се лекуват.

С изграждането на нова сграда на терен, който е собственост на лечебното заведение, Отделението ще подобри средата за пациентите и ще отговори на всички законови изисквания и медицински стандарти.