/ Община Сливен
Общината продължава да работи по програмата за обновяване на дворовете на училищата. Това заяви пред журналисти кметът Стефан Радев, след откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“.

„Приключихме дейностите в СУ „Пейо Крачолов Яворов“, в момента работим в малката езикова. Дворът на спортното училище също има нужда от асфалтиране. Днешният ден съчетава два от големите приоритети на Общината – образованието и спортната инфраструктура. Съвсем скоро представихме новите корпуси на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Тополчане. Радвам се, че завършихме този обект, който от много години беше започнат и изоставен. Има и нов физкултурен салон – едно прекрасно училище, едно от най-големите“, отбеляза Радев.

Предложение на кмета Стефан Радев: Сливен да предостави терени за база на медицински хеликоптери

По думите му, като цяло училищната мрежа на територията на общината е в много добро състояние, в това число и детските градини. Кметът обяви в аванс, че след две седмици предстои да започне строителство и на нова детска градина – в село Сотиря, един дългоочакван проект от деца и родители.

„Закупили сме терени в село Тополчане, където проектираме нова детска градина. Броят на децата там е голям и съществуващата инфраструктура не позволяваше да се учи на една смяна. С разширяването на сградния фонд на местното училище, решихме този проблем“, завърши кметът.

През последните четири години Общината извърши основен ремонт на четири детски градини в Сливен. Осигури и ново оборудване на сградите на детските градини „Мак“, „Зорница“, „Детство“ и „Вержин и Хаик Папазян“. Беше ремонтирана сградата на Детска градина „Звездица“, Детска ясла №3, изцяло обновен е и един от корпусите на Детска градина „Детски рай-2“ в кв. „Дружба“. Дейностите по обновяване и изграждане на образователната инфраструктура, като част от приоритетната програма на Община Сливен, продължават.