/ Община Сливен
Първият електробус пристигна в Сливен на 23 август в базата на "Пътнически превози", а тази сутрин - и първият тролейбус.

Това каза кметът Стефан Радев, съобщиха от Общината. Поетапно до 15 септември ще пристигнат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса.

Община Сливен

Доставката е част от втория проект за градски транспорт, който се финансира от ОП "Околна среда" 2014-2020 и е свързан с намаляване на вредните емисии и праховите частици.

Ремонтират старата часовникова кула в Сливен

По първия проект беше обновен автобусният парк в града, като бяха закупени 27 нови автобуса. Общината ремонтира токоизправителните станции и подмени всички трансформатори.

Община Сливен

Електропреносната мрежа е с модерно електронно управление. Електробусите ще обслужват близките населени места и част от градските линии.

Община Сливен

„Продължаваме с политиката си за подобряване на градския транспорт, която започнахме още през миналия мандат, с подмяна на автобусния парк. С новите електробуси и
тролейбуси работим за повишаване на качеството на въздуха и отговаряме на съвременните изисквания за намаляване на вредните емисии“, коментира кметът.