6457 ученици на първо класиране за прием след 7-ми клас в София
6457 ученици на първо класиране за прием след 7-ми клас в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Излезе първото класиране за прием след 7 клас. Резултатите от него могат да бъдат проверени на един от двата сайта:  https://priem.mon.bgили http://7klas.mon.bg.

Влизането в системата става с ЕГН на седмокласника и с входящия номер от служебната бележка, получена преди изпитите. Записването се прави в училището, в което ученикът е приет, а срокът е от 28 до 30 юни включително. За него е необходимо да се подаде заявление до директора, оригиналът на свидетелството за основно образование и медицинска бележка от личния лекар за кандидатстващите за специалности от професии.

 Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматичноучастват във второто класиране. Учениците, класирани по второ или следващо желание, които не са доволни, могат да подадат заявление за участие във второто класиране. В този случай местата им ще се запазят, но ще имат възможност да се класират по по-предно желание. Заявленията за участие във второто класиране се подават също от 28 до 30 юни, а то трябва да излезе до 4 юли.