Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември
Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември / Дарик Сливен

Антон Велев, младши разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР – Сливен е Полицай на месец октомври. Той бе номиниран за арестуването на четирима за разпространение и притежание на наркотични вещества. На 2 октомври 2014 година в кв. „Клуцохор“ от двама младежи на 22 и 27 години е иззет метаамфетамин. На 6 октомври полицията задържа 23-годишен мъж. В него и в дома му са намерени и иззети електронна везна и метаафетамин и канабис. На 30 октомври от дома на 40–годишен мъж са иззети 40 г метаафетамин, 20 г амфетамин, електронна везна, мобилни телефони и други предмети, свързани с престъплението. Младши разузнавач Велев работи в системата на МВР от 21 години. Семеен с едно дете. Той многократно е награждаван с приза Полицай на месеца, а през 2013 година е носител на приза Полицай на годината.

Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември
netinfo

Близо 35 100 къса контрабандни цигари донесоха приза Полицай на месец ноември на инспектор в сектор „Противодействие на икономическа престъпност“ Илиян Николов. При проверка на адрес в кв. „Ново село“ са намерени и иззети 30 000 къса цигари без бандерол. Задържани са мъж и жена, съответно на 34 и 28-години. 5100 къса са иззети същия ден при акция на Кооперативния пазар в Сливен. Срещу 40-годишна жена е образувано досъдебно производство. „Проблемът е, че много хора живеят на този адрес и всеки път различен човек поема вината. Има условни присъди и парични глоби“, коментира инспектор Николов, който уточни, че са образувани над 10 досъдебни производства на живущи на адреса в квартала. Срещу всичките има влезли в сила осъдителни присъда.

Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември
netinfo

За първи път в историята на номинациите на Полицай на месеца призът се връчва на двама полицейски служители. Младши инспекторите Иван Иванов и Слави Славов от участък „Запад“ към РУМВР Сливен станаха Полицай на месец декември. Те са участвали в задържането на двама мъже, свързани с производство на наркотични вещества. Криминално проявен 36-годишен мъж от Сливен и 37-годишен от Приморско с лек автомобил „Мазда“ са проверени в близост до моста над река Тунджа. Установено е, че в леката кола е имало вещества и предмети, служещи за производство на синтетичен наркотик. Иззети са още електронна везна, стъклени колби, бутилки с различни течности и други веществени доказателства.

Избраха Полицай на месеците октомври, ноември и декември
netinfo

Директорът на Областната дирекция на МВР – Сливен комисар Чавдар Божурски връчи на изявените полицаи грамота и плакет от името на дирекцията и награди от Община Сливен.

Носителите на приза Полицай на месеца участват в надпреварата на наградата Полицай на годината.

Традицията да бъдат отличавани полицаите и полицейските служители, разкрили значими престъпления е многогодишна и е съвместна с Пресклуб – Сливен и Областната дирекция на МВР.