Главният секретар на МВР с висока оценка за разследването на убийството в Маломир
Главният секретар на МВР с висока оценка за разследването на убийството в Маломир / ОДМВР - Ямбол

Висока оценка за работата на служителите от Областната дирекция на МВР - Ямбол при разкриването на извършителя на убийството на британска гражданка в село Маломир даде главният секретар на МВР Георги Костов. Заедно с прокурор Едмонд Гоцев от Окръжна прокуратура – Ямбол той съобщи подробности от разследването на убийството. „Оценявам като изключително професионална работата на колегите от областната дирекция, при много добър синхрон на действията с Окръжна прокуратура – Ямбол. Това доведе до бързото разплитане на един не толкова елементарен случай”, заяви Георги Костов.

В края на юли бе открито тялото на британска гражданка, живяла в село Маломир. При огледа са установени следи от сексуално насилие, в последствие жертвата е умъртвена, по тялото има и следи от огън, поясни заместник окръжният прокурор и наблюдаващ по делото Едмонд Гоцев. Веднага бе сформиран екип от разследващи и оперативни служители от ОДМВР. От мястото са иззети веществени доказателства, извършен е анализ на част от тях.

Въз основа на резултатите може да се обоснове предположение за съпричастност на задържания по случая. Спрямо него беше взета постоянна мярка „задържане под стража”, припомни Гоцев. Заместник-окръжният прокурор изрази удовлетворение от съвместната работата на екипа по разследването и отличи бързите и ефективни действия на служителите от лабораторията по ДНК-профилиране в Бургас.

Директорът на ОДМВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов поясни, че доброто познаване на обстановката в региона и населените места, качественото събиране на достатъчно находки при огледа са били в помощ на разследването и бързото насочване към задържания. „Последваха насрещни проверки, установихме данни, които категорично сочат към него“ - заяви Иванов.

Задържаният за тежкото криминално престъпление има 10 присъди до момента, като най-тежката е за кражба, допълни окръжният прокурор Дойчин Дойчев.